Необходими продукти:
1 кг овнешко месо
4-5 домата
3-4 зелени пиперки
2 патладжана
150 г бамя
4-5 картофа
150 г зелен фасул
4 глави лук
1-2 люти чушлета
150 мл олио
1 ч.л. черен пипер
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Предварително се нарязват и посоляват патладжаните, за да се отцеди горчивият сок. Месото се измива, подсушава и се нарязва на парчета. Посолява се, нарежда се в пръстен гювеч, добавя се мазнина и се запържва. Всички зеленчуци се нарязват и заедно с патладжаните се запържват. Добавят се топла вода, черен пипер и сол на вкус. Пече се на слаба фурна, докато изври водата, като по време на печенето се разбърква 1-2 пъти. След изваждане от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.