ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Надя Венциславова, Бяла
Необходими продукти:
За тестото:
2 яйца
2 пакетчета масло
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
5 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
ванилия
За крема:
150 г захар
150 г масло
1 к.ч. прясно мляко
2 с.л. какао
ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта, прибавят се маслото, киселото мляко и содата. Брашното се прибавя постепенно и накрая се добавя ванилията. От тестото се правят топчета с големината на малък орех и се изпичат във формата за сладки.
Кремът:
Всичко се разбърква на котлона, без маслото, което се добавя, след като сместа се охлади. Ако кремът е много рядък, може да се добавят малко смлени бисквити до получаване на нужната гъстота.
Всяка формичка се маже с крем, слепват се две по две, като между двете формички може да се сложи орехова ядка.