BG EN

Охлюви по гергьовски

Читателски рецепти

Охлюви по гергьовски

9278
на 12.04.2013
Охлюви по гергьовски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Велина Иванова

препоръчано

Необходими продукти:
охлюви
1 ч.ч. ориз
10-12 стръка зелен лук
5-6 стръка пресен чесън
2 стиски спанак
по 2 клончета тарос и джоджен
връзка магданоз
черен пипер
1/2 ч.ч. олио
универсална подправка (зеленчукова пикантина) или сол
Начин на приготвяне:
Почти всички продукти събирам или набирам от градината. Охлювите - колкото повече, толкова повече, оставят се поне два дена да се изчистят. Сваряваме охлювите, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната част. Задушаваме в олиото лука, чесъна, спанака, нарязани на ситно. Добавяме ориза и запържваме до златисто, след това сварените охлюви и овкусяваме. Наливаме 4 ч.ч. гореща вода и готвим на слаб огън.
Когато остане много малко сос, отстраняваме от котлона и захлупваме с капак. Оризът ще си поеме тази част и ще донабъбне. Може да се сервира със зелена салатка и питие по желание.
Добър апетит!

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Огромни протести в цялата страна в защита на стабилността - вижте какво се случва в Кърджали и Белица: Делян Пеевски е лидерът на народа (НА ЖИВО/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Огромни протести в цялата страна в защита на стабилността - вижте какво се случва в Кърджали и Белица: Делян Пеевски е лидерът на народа (НА ЖИВО/ВИДЕО)
ново
Днес: 85
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК