BG EN

Пай с кайма

Читателски рецепти

Пай с кайма

6606
на 06.11.2012
Пай с кайма
От Ирина Андреева, Тетевен Необходими продукти: За тестото 50 г масло 1 яйце 3 с.л. студена вода 200 г брашно 1/2 ч.л. сол За пълнежа: 500 г кайма 1 червена чушка 2 зелени чушки 1 глава кромид лук 1 глава воден лилав лук 2 с.л. олио черен пипер червен пипер 300 г кашкавал 2 малки домата чубрица Начин на приготвяне: Разбийте разтопеното и охладено масло с яйцето до еднородна смес. Прибавете водата, брашното, солта и замесете тесто. Завийте го с кухненско фолио и оставете в хладилник за около 30 мин. Размийте в купа с около 1 ч.ч. вода и малко олио. Изсипете в горещ тиган и пържете, като разбърквате често, за да стане каймата на трохи. Нарежете лука и две чушки (една червена и една зелена) на ситно. Прибавете към каймата и запържете и тях. Подправете с черен и червен пипер. Разточете тестото с диаметър по-голям от този на тавата, в която ще печете пая. Притиснете към стените и с помощта на точилка отстранете излишните крайчета тесто. Разпределете каймата равномерно и покрийте с настъргания предварително кашкавал. Върху него подредете кръгчета домати и тези от останалата една зелена чушка. Поръсете с чубрица и печете в загрята умерена фурна до запичане на кашкавала.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК