ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, Камено
Необходими продукти:
2 яйца
120 г студено
масло
1 щипка сол
70 г захар
1/2 ч.л. бакпулвер
280 г брашно
За плънката:
3 праскови
4 с.л. захар
1 ч.л. канела
30 г царевично
нишесте
1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Смесват се сухите съставки в купа - захар, брашно, сол и бакпулвер. Добавя се нарязаното студено масло и се прави на трохи. Разбиват се яйцата и се прибавят в маслото. Замесваме тесто, покрива се с фолио и се оставя за 30 мин в хладилник. През това време нарязваме почистените праскови на кубчета и смесваме със захарта, канелата и царевичното брашно. В тавичка с диаметър 23 см се оформя пая и се сипва плънката. Отгоре се нареждат малки парченца масло. Печем в загрята на 180 градуса фурна 40 мин. Изваждаме и щом се охлади, поднасяме.
Добър апетит с този вкусен десерт!