От Радостина Великова
Необходими продукти:
12 броя палачинки (може да ги приготвите от предния ден)
500 г кайма
2 глави лук
2-3 домата
2-3 с.л. олио
200 г кашкавал
2 с.л. доматено пюре или сок
3-4 скилидки чесън
черен пипер
червен пипер
чубрица
захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме едната глава лук и я задушаваме в мазнината. Добавяме настъргания домат. След като поври малко, слагаме и каймата с подправките. С така образувалата се плънка се пълнят палачинките. Правим сос за палачинките с другата глава лук, нарязана на ситно и задушена в мазнина. Добавяме 2-та домата (настъргани) и доматеното пюре, както и щипка сол и захар, чесъна - нарязан на ситно. Така сосът ври до сгъстяване. Подреждаме палачинките в тавичка и ги заливаме със соса. Поръсваме ги с настъргания кашкавал и ги запичаме във фурната до златисто.