ГОРЕЩО
САМО В ПИК И "РЕТРО": Вдигал ли е сватба Слави Трифонов
ИСТИНАТА ЗА КАТАСТРОФАТА С КИРИЛ ПЕТКОВ! Експерти с шокиращи данни - за къде е бързал лидерът на Промяната и с каква скорост е карал шофьорът на НСО (СНИМКИ)
САМО В ПИК И "РЕТРО": Лечител изцери Румен Радев (СНИМКИ)
САМО В ПИК И "РЕТРО": Изписаха Кирил Маричков от болницата
СЛЕД КАТАСТРОФАТА: Диана Русинова разкости Кирил Петков: Защо политикът, който обяви война на войната по пътищата, се е возил без предпазен колан?
Бомба
Пармезан в домашни условия? Вижте колко е лесно без да даваме излишни пари
21915
на 20.06.2018
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
препоръчано
500 грама извара
150 грама масло (82%)
2 яйца
1 чаена лъжичка сол
0,5 чаена лъжичка сода за хляб
Начин на приготвяне:
Поставете в дълбоката купа извара, 75 грама масло, яйцата, солта и содата. С миксер разбъркайте до получаване на хомогенна маса.
Загрейте сместа на водна баня до 34 градуса, като непрекъснато бъркате. Щом сместа промени цвета си (след около 1 час), добавете останалото масло. Прехвърлете масата в купа, намазана с масло. Оставете да се охлади напълно. Преместете сместа в калъп и притиснете. Оставете в хладилник за 2 седмици.