ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: около 500 гр. патладжан, нарязан 1 яйце, разбито около 1/4 чаша настърган пармезан 1 с.л. ленено брашно 1/4 ч.л. сол зехтин сос и сирена по избо.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 220 градуса.
Объркайте нарязания патладжан със солта, докато подготвяте другите съставки. Изстискайте възможно най-много течност от патладжана, като го увиете в кърпа или тензух и усучете добре. Смесете отцедения патладжан с останалите продукти. Покрийте тавичка или форма за пица с хартия за печене. Леко намазнете с олио или зехтин.
Притиснете патладжанената смес добре към дъното, така че да се получи пласт с дебелина около 0,5 см. Изпечете за 15 минути, до златистокафяво. Обърнете основата за пицата и изпечете 5-10 минути и от другата страна.
Покрийте отгоре с продукти по желание (сирене, пресни подправки, сос) и запечете 5 минути. Поднесете пицата топла.