BG EN

Патладжани на фурна

Читателски рецепти

Патладжани на фурна

63204
на 11.07.2013
Патладжани на фурна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Петя Славчева, Кюстендил

препоръчано

Необходими продукти:
2 патладжана
5-6 гъби
2 скилидки чесън
100 г сирене
подправки по избор
2 домата
150 г кашкавал
копър
магданоз
2 яйца
250 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят 30 минути да се отцеди горчивината им. През това време гъбите се запържват, добавят се чесънът и копърът. Отцедените патладжани се изпържват до леко почервеняване. В йенски съд се слага ред патладжани, отгоре се слагат гъбите и натрошеното сирене, което е смесено с подправки, и се поръсва с магданоз. Отгоре - вторият ред патладжани, върху тях се реди ред кръгчета домати, пак се поръсва с магданоз. Яйцата се разбиват, смесват се с прясното мляко и се заливат патладжаните. Пече се около 30-40 минути на 180 градуса. След като стане готово, се настъргва кашкавалът на едро и пак се запича до готовност на кашкавала. Ястието се оставя леко да изстине, за да може да се нареже на порции.
Бон апети!
(Рецептата е от книгата “Лакомник”, стр. 111, малко добавих корекция, за да може да се използва в белтъчен ден на 90-дневната диета.)

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК