ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
1 агнешко бутче (1 ½ кг), 1 кг пресни картофи, 30-40 г краве масло, 2-3 с.л. зехтин, 2 стръка пресен чесън, сол, 2-3 ч.л. червен пипер, черен пипер по желание, 10-12 листа девисил, 3-4 стръка риган, 3-4 стръка мента, 3-4 стръка магданоз, 4-5 стръка джоджен.
Начин на приготвяне:
Агнешкото бутче се осолява. Подправяме се с червения и черния пипер. Натриваме се добре повърхността на месото с маслото. В плик за печене се слагат целите картофи, добавят се сол на вкус и зехтин. Хубаво се разклаща. След това в плика се поставят агнешкото бутче и пресния чесън. Пликът се затваря и горната му част се надупчва на няколко места с игла. Пече се на 180 градуса в продължение на 30 мин., след което фурната се намалява на 160 градуса и се пече още 60 мин.
Отваря се пликът, добавят се пресните подправки и пликът се връща във фурната за около 15-20 мин.