BG EN

Пилешка добруджанска яхния

Читателски рецепти

Пилешка добруджанска яхния

78358
на 11.10.2013
Пилешка добруджанска яхния
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Радослава Кирилова, Кюстендил

препоръчано

Необходими продукти:
5 пилешки бутчета
150 мл олио
1/2 кг кромид лук
250 г арпаджик
250 г домати
250 г червени чушки
25 г брашно
1-2 дафинови листа
1 връзка магданоз
10 г червен пипер
5-10 зърна черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Бутчетата се запържват леко в горещо олио, след което се изваждат и в същия съд около 30 минути се задушават нарязаният на филийки лук, обелените главички арпаджик и нарязаните на кръгчета червени чушки.
Прибавя се брашното и се запържва 5-10 минути. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се разрежда с 1 л гореща вода.
В същия съд се слагат ситно нарязаните червени домати, черният пипер на зърна, дафиновият лист и чубрицата. Пилешките бутчета се слагат при зеленчуците и ястието се задушава във фурна (180°С) около 1 час. Когато стане готово, се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата неделя на декември: Девите да внимават с кого общуват, подводни камъни за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата неделя на декември: Девите да внимават с кого общуват, подводни камъни за Водолея
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК