BG EN

Пирог с пилешко месо

Рецептите на деня

Пирог с пилешко месо

17754
на 20.08.2013
Пирог с пилешко месо
Автор:   Лакомник

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Марияна Стоянова, Русе

препоръчано

Необходими продукти:  

За тестото:

3 яйца

125 г маргарин

200 г заквасена сметана

1 кубче мая

1 ч.л. захар

2-3 с.л. прясно мляко

1 ч.л. сол

500-600 г брашно

За плънката:

2 пилешки бутчета – сварени и обезкостени

200 г бекон, нарязан на ленти

1 малка глава лук

200 г заквасена сметана

100 г топено сирене

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Разбиване с миксер 2 цели яйца, 1 жълтък, маргарина и сметаната. Прибавяме разтворената със захарта и прясното мляко мая, солта и замесваме меко тесто. Оставаме да втаса половин час.

Приготвяме плънката, като задушаваме лука и бекона, прибавяме нарязаното пилешко месо, сметаната и топеното сирене. Оставяме няколко минути на по-слаб огън докато се разтопи сиренето. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.

Вземаме 2/3 от втасалото тесто и разточваме на кора с дебелина около 5 милиметра, така че краищата и да останат по-дълги за прихлупване на другата кора. Изсипваме плънката. Разточваме другата част и я поставяме върху плънката. Завиваме краищата на долната кора и прищипваме. В средата на горната кора изрязваме с малка форма дупка, за да излиза парата при печене. Намазваме с отделения разбит белтък. Оставаме да втаса за 15 минути. Пече се около 40-50 минути в загрята до 200 градуса фурна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние
ПИК TV x
Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО) Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК