BG EN

Питка с кайма и праз (или зелен лук)

Читателски рецепти

Питка с кайма и праз (или зелен лук)

92622
на 08.06.2013
Питка с кайма и праз (или зелен лук)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Ренета Михайлова, Шумен  Необходими продукти: За тестото: 1 пакетче прясна мая 1 1/2 с.л. захар 2 ч.л. сол 500 мл вода около 1 кг брашно 3 с.л. олио За плънката: 500 г кайма праз или зелен лук, като може и стар - според сезона олио Начин на приготвяне: Готовото тесто се разточва или разстила с ръце. Слага се плънката от запържена кайма и лук, като по желание може да добавите и подправки или да използвате предварително овкусена кайма. След това се навива на руло, от което се режат филии, които се нареждат полулегнали, чрез леко застъпване една върху друга, в намаслена тава. Оставят се да втасат и се пекат намазани с яйце или олио в загрята фурна. Един съвет: ако нямате време да чакате да втаса или просто нямате търпение, поставете питката във фурната. Включете я за 10-15 минутки на най-ниските градуси – 50-80°С според самата фурна - и след това усилете. Така ще си втаса, докато постепенно се покачват градусите на фурната и ще стане по-бързо.    

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за мрачния вторник - Меркурий е ретрограден САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за мрачния вторник - Меркурий е ретрограден
ПИК TV x
ЧРД, ГЕРБ! Борисов събра елита на купон (ВИДЕО) ЧРД, ГЕРБ! Борисов събра елита на купон (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК