ГОРЕЩО
ВАКСАДЖИИ: Придворният социолог на Радев - Първан, лансира коалиция с ПП-ДБ, а Мирчев коленичи в краката му да излъска ботуша
Астрономическата зима идва в 17:03 часа
ЕВТИН ТЕАТЪР: Многострадалната Църцарова си вдига цената, докато "Капитал" и Прокопиев късат ризи и зоват за линч над Пеевски
Георг Георгиев: Като правителство ще си довършим работата, която трябва
Атанас Зафиров: Никой не бива да отрича постигнатото от БСП – ОЛ
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Марияна Желязкова, Бургас
препоръчано
Необходими продукти:
3 яйца
2 лимонади
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
мая колкото кибритена кутия
около 1 кг брашно
1 пакетче масло, може и повече
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Замесваме от всичките продукти тесто, което оставяме да втаса. След което вече втасалото тесто го взимаме и удряме - блъскаме на масата 50 пъти. След това разделяме тестото на три равни части – топки. Разточваме една по една всички топки и ги нареждаме една върху друга, като помежду ги намазваме обилно с разтопено масло. После ги навиваме на руло и ги режем на 7 равни части. Нареждат се в тава и се оставя 1 час да втаса - бухне отново. Намазва се с 1 яйце и се пече в умерена фурна.
Сладкиш със сини сливи
415209
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
336163
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97521
на 26.02.2019
Джолан в питка
147950
на 05.06.2018


