BG EN

Пица “Болонезе”

ГОРЕЩО
Читателски рецепти

Пица “Болонезе”

23807
на 13.06.2013
Пица “Болонезе”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нина Кирова, Карнобат

препоръчано

Необходими продукти:
За тестото:
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 кубче мая
2 1/2 ч.ч. брашно
За плънката:
лютеница
кашкавал
босилек
риган
500 г кайма
1 глава лук
кимион
сол и черен пипер
чубрица на вкус
Начин на приготвяне:
В подходяща купа сипвате брашното, солта и захарта. Добавяте към тях разтворената в малко топла вода мая. Разбърквате и добавяте 1 ч.ч. вода. Разбърквате, докато се получи средно меко тесто. Оставяте тестото да втаса около 15-20 минути.
През това време приготвяте каймата. В дълбок тиган сипвате малко олио. Сипвате в него нарязания лук и го запържвате леко. После добавяте и каймата, като хубаво я раздробявате. Накрая добавяте кимиона, солта, черния пипер и чубрицата на око. Оставяте плънката на една страна и отново се заемате с тестото.
След като вече втаса тестото, взимате една тава и хубаво я намазвате с олио. Сипвате тестото и с намазнени ръце го разстилате хубаво в тавата. Запичате го за 20 минути в добре загрята фурна. След това го мажете хубаво с лютеница, върху нея слагате босилека и ригана, а най-отгоре разстилате каймата. Настъргвате кашкавал, така че да има навсякъде, и отново печете, докато не се получи златиста коричка по крайчетата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 май: Напрежения за Телеца и Лъва, Девата да не пътува, Везните да харчат с мярка САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 май: Напрежения за Телеца и Лъва, Девата да не пътува, Везните да харчат с мярка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Делян Пеевски: Сега е времето хората да разберат ползите от еврото, защото има много спекуланти и един главен спекулант (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Делян Пеевски: Сега е времето хората да разберат ползите от еврото, защото има много спекуланти и един главен спекулант (ВИДЕО)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК