Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. зехтин
2 ч.л. захар
1 ч.л. суха мая
песто от босилек
кашкавал
доматено пюре
пушено свинско филе
риган и мащерка
сол
Начин на приготвяне:
За тестото първо се разтваря маята в млякото, като предварително е затоплено до около 40 градуса. Добавя се 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбърква се добре - да се получи гъста каша. Оставя се да втаса около 15 минути.
Прибавя се готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин, и започва да се меси. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставя се тестото да втаса около 1-2 часа (да удвои размера си двойно). През това време се приготвя доматената паста, като се смеси в тиган доматеното пюре с ригана, мащерката, зехтина, щипка захар и сол. Оставя се сместа да поври, докато се редуцира наполовина. Готовото тесто се разточва тънко и с помощта на кръгла форма се изрязват основите за пицетите. Намазват се едната половина от пицети с готовата доматена паста и се поръсват с настърган кашкавал. Отгоре се добавя ситно нарязаното филе. Подправя се с риган и мащерка. Другата половина от пицетите се намазват с песто и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се върху хартия за печене на 240°С градуса около 7-8 минути.
Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър