ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нела Христова, Габрово
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
ванилия
плодове
10 г бакпулвер
Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, ванилията и олиото. Бакпулверът се смесва с 1 чаша брашно и се добавя заедно с прясното мляко към яйчената смес. Разбърква се добре, прибавя се постепенно втората чаша брашно до получаване на хомогенна маса.
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава (за предпочитане правоъгълна). Отгоре се нареждат на еднакво разстояние плодовете - цели: боровинки, череши, вишни, дребни джанки или на парчета: банани, ябълки, кайсии, сливи.
Пече се в предварително загрята до 180 - 200С фурна. Разрязва се на ромбове или правоъгълници. Може да се поръси с пудра захар.
Тестото е подходящо и за мъфини.