BG EN

Ползите от солта, за които забравяме

ШАРЕН СВЯТ

Ползите от солта, за които забравяме

20604
на 10.05.2019
Ползите от солта, за които забравяме
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Измежду всички подправки, които използваме за ястията си, солта е тази, от която най-много се пазим. Тя предизвиква задръжка на течности, наднормено тегло, свързано със задържаната вода, високо кръвно налягане и куп други здравословни проблеми.

Солта обаче е най-полезната подправка в дома и ежедневието ни. Можем да я използваме за толкова много неща. Ето някои от тях.

За предотвратяване на покафеняване на ябълки

Нарязали сте ябълки, но по някаква причина не сте употребили или изяли всички парченца. За да стопирате процеса на гниене и покафеняване, оваляйте ги в сол. Тя играе роля на естествен консервант, който обаче не променя вкуса след изплакване.

Ако искате да минимизирате соления вкус още повече, направете солен разтвор от сол и вода в съотношение 1:2. Потопете ябълките в него. Преди консумация отново изплакнете.

За охлаждане на напитки

Ако добавите сол към купата с лед, в която държите напитките си, това ще подсили ефекта. Направете бирата или шампанското си суперстудени за партито или летните нощи.

За почистване на дъски за рязане

Абразивният характер на солта, както и минералите в нея, помагат за дълбокото почистване и дезинфекциране на дървени и пластмасови дъски за рязане. Просто втрийте влажна гъба, потопена в сол върху дъската.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Проф. Мермерски с важни новини - близо ли е мирът в Украйна (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Проф. Мермерски с важни новини - близо ли е мирът в Украйна (НА ЖИВО)
ново
Днес: 57
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК