BG EN

Постна яхния

Читателски рецепти

Постна яхния

17482
на 02.10.2013
Постна яхния
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти:

препоръчано

250 г сушени сини сливи 2 – 3 глави кромид лук /или праз лук/ 1 с. л. доматено пюре 1/3 ч. ч. олио 1 ч. л. захар 1 ч. л. сол 1 с. л. препечено брашно по желание - щипка канела

Начин на приготвяне:

Сините сливи се измиват и накисват предварително в студена вода. Ако са с костилки, им е необходимо повече време, поне 2 – 3 часа, ако са без костилки достатъчен е половин час. Ситно нарязаният лук се запържва в сгорещеното олио.

Когато омекне, се добавят сините сливи и се заливат с топла вода. Като кипнат, се прибавят солта и захарта. Когато напълно омекнат, се добавя доматеното пюре, размито заедно с брашното в малко студена вода и канелата.

Ври още 5 минути. Сосът трябва да бъде повече и умерено гъст.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК