Последвайте ни в Google News Showcase
Българско кисело мляко наорави фурор в Америка, след като беше избрано за №1 в класация за нови млечни продукти, съобщи Би Ти Ви. Тази класация означава популярност, защото американският потребител не е запознат с българското кисело мляко. Много хора вече знаят, че съществува такъв вид българско мляко”, обясни Атанас Вълев, собственик на марката.
По думите му единствената разлика между гръцкото мляко и нашето е, че тяхното е изцедено. Слоганът гласи „Нека гърците да имат техните философи, млякото оставете на нас” . Самите гърци също го приемат от сърце и се смеят, разказа производителят. По думите му те самите казват, че това е истинското мляко.
WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)
Консуматорите, които искат здравословно хранене, все повече се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на мляко и този кисел вкус започва все повече да им допада, добави бизнесменът. По думите му не е нужно бактерията да вирее, тя е вече създадена и промишлено се продава в прахове, които могат да се използват навсякъде.
„Важното е суровината, а ние използваме много качествено прясно мляко, което идва от крави, които пасат в планините в северната част на Ню Йорк. Там го произвеждаме. Много е важна комбинацията от щамовете на бактерията”, обясни Вълев.
„Не си спомням да ми е било трудно да започнем. Трудно ми беше да направим вкуса такъв, какъвто е в кухнята. Трудно е да го направиш домашно кисело мляко в индустриални условия. Начинът на производство е доста труден”, казва бизнесменът.
„Това, което правим в Америка, е някакъв вид революция. Новото е връщане на старото – истинското автентично кисело мляко. В България също е възможно, но е необходим контрол, за да сме сигурни, че е истинско”, каза българинът.