ГОРЕЩО
СЪПАРТИЙЦИ ИЗДАДОХА КИРЧО: Ето защо лидерът им изглежда толкова свеж
ШОК И УЖАС: БТВ пред фалит след спирането на хазартните реклами. Закриват Нова Нюз, режат заплати до кокал, край със скъпите шоу програми
Красимир Вълчев направи на пух и прах Асен Василев: Това е наследството като финансов министър и ефектът на контрабандата
Брутални въоръжени сблъсъци между банди български роми изправиха на нокти Италия
НА ЧАСТНО ПАРТИ: Живко Коцев пял в дует с Азис на рождения ден на дясната ръка на Паскал
Последвайте ни в Google News Showcase
Зелените листни зеленчуци понякога са гастритогенни – тоест възбуждат стомашно-чревни проблеми. Това съветва проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.
препоръчано
„Нитратите са причинители на подобни смущения. Те се съдържат и в природата. Не са токсични. Най-големите количества се съдържат в спанака. Нитратите са водно разтворими и термолабилни“, посочи проф. Байкова.
„Страните, от които внасяме плодове и зеленчуци, са по-рискови за нас и контролът от Българската агенция по безопасност на храните е засилен“, каза още тя. Проф. Байкова препоръча да използваме сезонните зеленчуци с произход България.
свързани новини