Проф. Тодор Кантарджиев: Печеното пиле става отрова след 4 часа на жегата
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нормално здравият човек боледува по 5 пъти от вирусна инфекция. Тази година много късно се появи декемврийския грип. Сега, в началото на лятото, най-актуални са риновирусите. Тежка температура до 38 градуса се изразява при децата, има адинамия. Не се стига до пневмония. Това каза пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, като се позоввава на данни от Националната референтна лаборатория.
В горещото време е загубен навикът сготвената с месо храна да се съхранява в хладилника. Печено пиле се превръща в токсично само след четири часа.
Пробиотиците са полезни, защото консервантите в храните убиват добрите бактерии в организма, обясни Кантарджиев.
Има нови подварианти на Омикрон. Много случаи има в Португалия, която е най-ваксинираната държава, каза още Кантарджиев. Той подчерта обаче, че заради лятото случаите в България ще намаляват.


