ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
3-4 домата
сол
За плънката:
4-5 глави лук (в зависимост от големината на шарана)
счукани орехи
1 малък домат
магданоз
суха мащерка
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Плънката:
Лукът се нарязва на дребно. Слага се в тенджера и се задушава с малко вода и олио. Когато изври водата и остане само олиото, се слага 1 нарязан домат. Добавят се счуканите орехи (равни или повече от лука по количество). Слагат се подправки: черен пипер, магданоз и задължително мащерка, натрошена на ситно. Разбърква се добре (без да ври). Шаранът се пълни. Главата също се пълни.
Зашива се, слага се да се пече с малко вода (ако е тлъст шаранът, без олио) и се залива с нарязани домати. От време на време се долива вода, тъй като може да изври. Когато шаранът се зачерви, може да се завие с фолио, за да не изгори.