BG EN

Пълнен шаран

Рецептите на деня

Пълнен шаран

9999
на 04.12.2012
Пълнен шаран

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

3-4 домата

препоръчано

сол

За плънката:

4-5 глави лук (в зависимост от големината на шарана)

счукани орехи

1 малък домат

магданоз

суха мащерка

черен пипер

олио

Начин на приготвяне:

Плънката:

Лукът се нарязва на дребно. Слага се в тенджера и се задушава с малко вода и олио. Когато изври водата и остане само олиото, се слага 1 нарязан домат. Добавят се счуканите орехи (равни или повече от лука по количество). Слагат се подправки: черен пипер, магданоз и задължително мащерка, натрошена на ситно. Разбърква се добре (без да ври). Шаранът се пълни. Главата също се пълни.

Зашива се, слага се да се пече с малко вода (ако е тлъст шаранът, без олио) и се залива с нарязани домати. От време на време се долива вода, тъй като може да изври. Когато шаранът се зачерви, може да се завие с фолио, за да не изгори.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК