Необходими продукти:
8-9 чушки
1 тиквичка
1 малък патладжан
1,400 кг сварен боб (2 буркана)
120-130 мл олио
1 глава лук
1 морков
1 с.л. червен пипер
сушена чубрица
сол
джоджен
Начин на приготвяне:
Разрязва се патладжанът на 2 части по дължина. Издълбава се като лодка, осолява се (включително и парчетата от вътрешността). Разрязва се тиквичката по същия начин. Издълбава се и се нарязва сърцевината на дребно. Изтърбушват се чушките. Нарязват се лукът и морковът на ситно. В подходящ съд се запържват лукът и морковът с половината олио. Измива се сърцевината от патладжана, нарязва се на ситно и се слага към вече позапържените лук и морков. Добавя се и сърцевината от тиквичката и се разбърква. Пържи се до леко зачервяване на лука и омекването на патладжанените късчета. Изцеденият от водата боб се намачква. Към вече запържените зеленчуци се слага бобът и се бърка непрекъснато до хомогенизиране и запържване на цялата смес (около 6-7 мин). Сваля се от котлона. В друг съд се загрява останалото количество олио. Първо се слагат сухата чубрица, джодженът и веднага след това - червеният пипер. Разбърква се за секунда и с тази смес веднага се залива бобената смес. Изключва се котлонът и пак се връща бобът. Бърка се, докато се поеме цялото количество олио. Посолява се на вкус. С така приготвената смес се пълнят зеленчуците (като патладжанът трябва да е изцеден хубаво от черния сок). Редят се чушките, патладжанът и тиквичката в намазана с олио тава, полива се с малко олио и се слагат в загрята фурна. Пече се до готовност на зеленчуците.