ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Марияна Абрашева, Разград
Необходими продукти:
За палачинките:
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
щипка сол
150 г брашно
олио
За плънката:
500 г кайма
1 кисела краставичка
гъби
лук (по избор)
олио
сол
червен пипер
черен пипер
За заливката:
1 кисело мляко (прясно)
2-3 яйца
кашкавал
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, млякото, солта и яйцата в дълбок съд и разбъркайте добре, докато се получи гъста каша. Изпържете палачинките. В по-дълбок тиган загрейте мазнина и запържете каймата, лука, гъбите. Когато се запържат, добавете по желание доматено пюре, солта, черния и червения пипер на вкус. Напълнете палачинките и ги завийте на руло. След това ги поставете в намазана с олио тава. И ги залейте (може и в заливката да настържете кашкавал).