ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
1 кг свински гърди
100 спанак
500 мл прясно мляко
4 филии сух хляб
3 белтъка
40 г масло
3 с.л. галета
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се пасира. Прибавят се млякото, разбитите белтъци и хлябът, нарязан на малки кубчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя за 15 мин да престои. Добавят се размекнатото масло и галета и всичко се разбърква да се получи крем. Свинските гърди се разрязват така, че да се получи джоб и той се пълни с този крем. Зашива се или се стяга с кухненски канап. Слага се в йенска тенджера, полива се с олио и вода, похлупва се и се пече 1,5 часа. Към края на печенето капакът се маха и се допича до зачервяване и да хване коричка.