ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Любка Касова, Костенец
Необходими продукти:
8 големи чушки
250 г кайма
1 ч.ч. ориз
2 с.л. олио
1 домат, обелен и нарязан на ситно
1 морков, нарязан на малки кубчета
1 глава лук, нарязан на ситно
1 ч.л. червен пипер
50 г целина, нарязана на малки кубчета
1 скилидка пресован чесън
1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
1 кубче „Маги” зеленчуков бульон
риган
чубрица
кимион
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В загрятото олио се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Прибавят се червеният пипер, останалите подправки и каймата. Запържва се измитият ориз, прибавя се 1 ч.ч. вода. Оставя се да покъкри, докато оризът попие течността. Прибавя се доматът. С получената плънка се пълнят чушките и се поставят в тавичка.
Кубчето „Маги” зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл гореща вода. Чушките се заливат с бульона и ястието се пече около 20 мин на 200°С, докато се зачервят чушките и се свари оризът. След това бульонът се прецежда и се сервира отделно.