BG EN

Пълнени чушки по заралийски

Читателски рецепти

Пълнени чушки по заралийски

55870
на 24.06.2013
Пълнени чушки по заралийски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мария Ганева, Стара Загора

препоръчано

Необходими продукти:
12 червени чушки
1 1/2 ч.ч. ориз
1/2 кг кайма
2 моркова
1 ч.ч. олио
2 домата
2 средно големи глави лук
джоджен на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
магданоз по желание
Олиото, лукът и малко вода се задушават в тиган, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, оризът, 1 настърган морков, 1 настърган домат, 1 1/2 ч.ч. подсолена гореща вода и подправките. Към така задушения ориз и зеленчуци се прибавя с леко разбъркване каймата. Тази смес се пълни в предварително измитите и отцедени от вода чушки. Пълнените чушки се поставят в намазана с олио тава и се поливат с 3 ч.ч. гореща вода. За добър вид и вкус на ястието отворът на чушките се запълва с останалия морков, нарязан на дълги ленти. Другият домат се нарязва на тънки кръгчета и се аранжира върху чушките.
Чушките по заралийски се пекат във фурна на 200-250 градуса. След изпичането им се вадят от фурната и по желание се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК