BG EN

Пълнени чушки с булгур и кайма

Читателски рецепти

Пълнени чушки с булгур и кайма

35979
на 06.11.2012
Пълнени чушки с булгур и кайма
От Нела Христова, Габрово Необходими продукти: 12-16 чушки 500 г кайма 8 с.л. булгур 2-3 глави лук 1 морков 3-4 домата парче целина (или листа) магданоз сол щипка захар олио (зехтин) Подправки по желание: черен пипер кимион шарена сол смес от мащерка риган майорана Начин на приготвяне: Чушките се измиват, почистват от семето и се посоляват отвътре. Лукът и дръжките на магданоза и целината (ако са листа) се нарязват на ситно, морковът и целината (ако е глава) се настъргват на ренде. Задушават се в сгорещената мазнина. Прибавят се един настърган на ренде домат, подправките, предварително размитата със съвсем малко вода кайма (за да не стане на буци), булгурът и 8-10 с.л. вода. След като сместа заври, се посолява и се оставя на много тих огън, докато булгурът поеме цялата течност. Към леко охладената смес се добавят ситно нарязаните листа от целина и част от магданоза. Пълнят се чушките, отворът им се потопява в брашно, за да не изпадне плънката. Нареждат се в подходяща тава и се заливат със сос от останалите домати, настъргани на ренде, сол, захар и малко вода (течността трябва да е на половината на чушките). Пекат се в началото на силна фурна и след като заврят - на умерена температура. При поднасяне се поръсват с останалия ситно нарязан магданоз.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК