ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Дияна Димитрова, Гулянци
Необходими продукти:
1 пиле – 1,5 кг
1/2 лимон
1-2 с.л. краве масло
1-2 щипки червен пипер
1-2 щипки черен пипер
сол на вкус
За плънката:
8-10 печурки
100-150 г пушени гърди
100-150 г пушено пуешко или пилешко филе
1 дебърцин
100-150 г кашкавал
50 г сирене
50 г краве масло
1 ч.л. черен пипер
1-2 щипки чубрица
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилето. Изрязваме долната част на бутчетата. С помощта на нож изтегляме месото, като се стараем да не го прекъсваме. Отстраняваме кокалите от бутчетата. Изрязваме крилцата, тазовата част и хрущяла. Отстраняваме вътрешностите. Затваряме горната част на пилето с клечки за зъби. Защипваме и отворите на бутчетата. Приготвяме плънката. Задушаваме предварително нарязаните гъби в краве маслото и 50 мл вода. Нарязваме месните продукти и кашкавала на кубчета. Натрошаваме сиренето и прибавяме омекналите гъби. Поръсваме с червен пипер и чубрица и разбъркваме. Пълним пилето с плънката и затваряме с клечки за зъби. Поливаме със сока на 1/2 лимон и посоляваме. Посоляваме с черен и червен пипер и втриваме подправките. Поставяме пилето в тава, отгоре слагаме омекналото масло. Поливаме с малко вода и печем 30 минути под фолио. Махаме фолиото и печем до златисто, като го поливаме периодично.