ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Радослава Неделчева, Свищов
Необходими продукти:
2 бутчета
1/2 ч.ч. кускус
гъби
3-4 стръка пресен лук
джоджен
масло
За намазване на бутчетата:
1 ч.л. мед
1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Най-напред много внимателно се обезкостяват бутчетата. След това се отлепва кожата много внимателно. Правите място за плънката, ако някъде се е отлепило до края, може да си помогнете с клечка за зъби. За целта ви трябват охладени бутчета.
Приготвяне на кускуса:
Сварявате го в подсолена вода до непълна готовност. След което се пържи в масло и добавяте лука и гъбите. Накрая поръсвате с джоджен и пълните бутчета. Печете на 200-220 градуса около 1,5 ч. Малко преди да извадите от фурната, ги намазвате с добре разбитите соев сос и мед и се пекат до златиста коричка.