Първо в ПИК! Ново разкритие за Жоро Илиев! Вижте какво е правил всяка вечер Главния
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Висаджията Георги Илиев е имал огромна власт и влияние, много пари, любими чалга певици, но за да има сили и енергия да управлява империята, създадена от брат му Васил Илиев, като всеки простосмъртен и той е имал любима манджа.
Гозбата, от която Главния всяка вечер си е облизвал пръстите на ръцете, е била... миш-маш с кренвирши.
Любимото ястие на Жоро Илиев може да опита всеки и до днес в ресторанта "Вилата на Генерала” на хълма Хисарлъка над Кюстендил. Мястото е историческо, вилата е построена над бившата североизточна отбранителна кула на късно-античната крепост "Хисарлъка". След Първата световна война главнокомандващият българката армия ген. Никола Жеков е бил настанен в града. Кюстендилчани му връчват званието "Почетен гражданит" и му дават парцел в Хисарлъка, на която след това е построена вила. След време той връща жеста и вилата минава във владение на Общинския съвет, след което става ресторант.
Оказва се, че в момента заведението се държи и управлява от Емил Наков – дясната ръка на Главния. Бившият директор и собственик на "Локомотив" (Пловдив) е съсредоточил семейния си бизнес в ресторанта, но заради ниската посещаемост в последнио време Наков привика тежката артилерия в кулинарията – шеф Манчев, за да спаси култовото за региона заведение.
В ресторанта на Накови работят синът му Данчо – сервитьор, управител и момче за всичко, а съпругата му Ваня управлява кухнята, по професия тя е технолог-готвач.
"През 2004-2005 г. къщата бе поразрушена от предишните собствениците и синовете ми купиха правото на строеж, решихме да я направим наново. В началото имахме 24 души персонал, но с течение на годините бизнесът се срина, в един момент имахме само двама души", разказа Емил Наков.
До идването на шеф Манчев във "Вилата на Генерала" Накови предлагали няколко десетки специалитети и еко храна – предимно сачове, телешко варено, домашни пастърма, кьопоолу и овче сирене, супа от коприва по специална рецепта… А едно от ястията, наречено "Специалитета на Жоро", се оказа енергийният допинг за бившия борец от Кюстендил Георги Илиев.