Пъстра дъга от храни, традиции и занаяти събра в Ивайловград фестивалът "Кулинарното наследство на Тракия" (снимки)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
С изобилие от вкусна храна, автентичен фолклор, музика и танци, гости от Гърция, Турция и Франция премина международният фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти "Кулинарното наследство на Тракия", провеждащ се за четвърта поред година в Ивайловград.
Гостите на града имаха възможност да се потопят в тракийското изобилие и да му се порадват с всичките си сетива - вкусната храна, пъстрите носии и изпълненията на групите ат ивайловградските села се допълваха от присъствието на гостите от Микри Доксипара, с вкусовете на Тракия от съседна Турция, събрани от местната оганизация за автентечни храни на Slow Food International в Къркларели, както и от артистизма на гостите от побратимения френски град Лонго.
Жури имаше трудната задача да определи победителите в различни категории като храна и носии. За четвърта поредна година Ивайловград не спира да мечтае, както каза при откриването кметът на града Диана Овчарова, добавяйки още един празник към календара от събития на града.
Този празник, в допълнение с традиционните Трифон Зарезан, Кукеровден на Сирни Заговезни, възстановената антична римска вила Армира и още много други забележителности привличат все повече интереса на български и чуждестранни туристи.