ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Виолета Матева, Камено
Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 к.л. бакпулвер
За шарките:
1 яйце
2 с.л. захар
2 1/2 с.л. брашно
1 с.л. какао
За крема:
100 г заквасена сметана
50 г течен шоколад
2 с.л. пудра захар
2 с.л. сладко от ягоди
За сиропиране:
100 мл компот от ягоди
Начин на приготвяне:
Върху лист хартия за печене, изрязан според тавата, в която ще печем, с молив се оформят шарки. Намазваме тавата леко с олио и залепваме хартията с шарките надолу.
Пробиваме малка дупчица в найлонов плик и оцветяваме контура на шаблона. Поставяме за кратко тавата в хладилника да стегнат шарките.
Приготвяме блата, като разбиваме яйцата със захарта и добавяме брашното с бакпулвера. Изсипваме върху шарките и печем 15 минути.
Готовия блат отделяме от хартията и разрязваме през средата на две половини. Поставяме едната половинка в табла и леко сиропираме с компота. Отгоре намазваме с добре разбития крем от сметана, захар, течен шоколад и сладко. Отгоре поставяме втората половина от блата и нарязваме на пастички.
Да ви е сладко!