BG EN

Родопски пататник

Читателски рецепти

Родопски пататник

23183
на 19.09.2013
Родопски пататник
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ирина Кискинова, Пловдив

препоръчано

Необходими продукти:

1,200 картофи
1 средно голяма глава лук
200 г сирене
щипка сол
3 с.л. олио
50 г масло
За корите:
300 г брашно
1 с.л. олио
щипка сол
хладка вода

Начин на приготвяне:
Обелват се картофите, измиват се и се настъргват на едрата страна на рендето, настъргва се и лукът и се обърква всичко.
Начин на приготвяне на корите:
Омесват се 300 г брашно, 1 с.л. олио, щипка сол и хладка вода - за тестото. Точат се 2 кори, 1 се слага в предварително намазаната с олио тава. Ръси се сместа и отгоре се слага другата кора. След като се изпече от едната страна, се обръща от другата страна и така готовият пататник се маже с маслото. Сервира се с родопско кисело мляко.
Добър апетит!

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вторият вариант на Бюджет 2026 влезе в Комисията по финанси. Асен Василев и Сабрутев пак обърнаха заседанието на шеги и закачки (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вторият вариант на Бюджет 2026 влезе в Комисията по финанси. Асен Василев и Сабрутев пак обърнаха заседанието на шеги и закачки (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 36
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК