ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ирина Кискинова, Пловдив
Необходими продукти:
1,200 картофи
1 средно голяма глава лук
200 г сирене
щипка сол
3 с.л. олио
50 г масло
За корите:
300 г брашно
1 с.л. олио
щипка сол
хладка вода
Начин на приготвяне:
Обелват се картофите, измиват се и се настъргват на едрата страна на рендето, настъргва се и лукът и се обърква всичко.
Начин на приготвяне на корите:
Омесват се 300 г брашно, 1 с.л. олио, щипка сол и хладка вода - за тестото. Точат се 2 кори, 1 се слага в предварително намазаната с олио тава. Ръси се сместа и отгоре се слага другата кора. След като се изпече от едната страна, се обръща от другата страна и така готовият пататник се маже с маслото. Сервира се с родопско кисело мляко.
Добър апетит!