От Мими Димитрова
Необходими продукти:
За тестото:
1 краве масло
2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 с.л. пудра захар
За плънката:
2 ябълки
1 с.л. галета
1 с.л. счукани орехи
2 с.л. захар
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Ябълките настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме галетата, счукани орехи, захарта и канелата. Разбъркваме много добре. Маслото стопяваме и към него прибавяме яйцето и пудрата захар. Разбиваме до получаването на пяна. Много внимателно добавяме брашното до получаване на меко тесто. Тестото разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 1-2 см. В единия ъгъл равномерно изсипваме плънката. Навиваме на руло. Правоъгълна формичка намазваме с мазнина и поръсваме с брашно. В нея поставяме рулото и печем в силно загрята фурна (200-220°С) до пълна готовност на рулото. Когато е готов, го изваждаме да изстине. Нарязваме с остър нож и поръсваме с пудра захар (може и без да се реже, да се поръси със захарта).