ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Карантината заради пандемията от коронавирус заклежи Рут Колева в Мексико. Чрез социалните мрежи тя обменя с приятелите си мисли за музика и кулинария.
Рут сподели, че е научила как да приготвя октопод от местен шеф, видя ПИК. Изненадала се, когато научила, че той е бил в България.
"Преди седмица се запознах със собственика на единствения ресторант, който посещавах преди да наложат превантивната карантина в Ел Куйо и всички ресторанти да затворят. Какъв е шанса да срещнеш мексиканец, който е бил в София? Сравнително малък, но очевидно не нереален. Човекът има изключително приятна история. Заминава за Чехия 2010 г. където работи в един страхотен мексикански ресторант в Прага, който по стечение на обстоятелствата се оказа, че съм посещавала по време на европейското ни турне преди 2 години. След Прага се мести в Букурещ, където работи още две години и няколко пъти отскача до София за уикенда, eдиния от които, за да закара група маричи до ресторант в центъра", разказа Рут.
"От две години държи ресторанта Ла Кочинита, който е най-стария ресторант в Ел Куйо. Менюто им е селектирано много добре и с добри съставки. Споделяйки му, че най-много ми е харесал техния октопод и, че никога не съм яла по-вкусен, той ми издаде тайната му в рамките на десет минути. В момента съм в бурно търсене на октопод из рибарите в селото, защото нямам търпение да пробвам метода, с който се получава толкова крехък и вкусен", добави още Колева.