ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Френски и японски учени съветват: яжте лук, за да защитите главния мозък от процесите на стареене. Това пише руското издание Аргументы е факты, което цитира МедВести.
Приемът на лук като добавка към основната храна повишава апетита, укрепва имунитета и ни помага да се борим със заразите. Освен това обаче лукът влияе непосредствено на състоянието на мозъка. Веществата, които се намират в кореноплодното, изчистват нервната тъкан от вредни елементи и подобряват работата на целия организъм.
Според учените достатъчно е само да добявате от този зеленчук в обичайното меню, за да оздравите и подмладите този ваш жизнено важен орган. Ефектът от лука се забелязва по доброто настроение, по-бързата и гъвкава мисъл, както и желанието да живеем и се развиваме.
Изследавнето на полезните лучени свойства не е от скоро.
По-рано учените даказаха, че лютивият зеленчук е полезен за профилактиката на рака на гърдата: ограничава растежа и деленето на единичните ракови клетки.


