ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Петя Вълканова, Пловдив
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко, може и около 200 мл вода
1/2 кубче мая или 1 пакетче суха мая
1 масло
1 щипка сол
1 щипка захар
няколко капки оцет
орехи
канела
брашно, колкото поеме
За сиропа:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от мляко, вода, мая, яйца, сол, захар, оцет и брашно - да стане хубаво гладко тесто. Оставяме половин час да втаса. След това премесваме тестото наново с малко брашно. Късаме малки топчета, които разточваме с точилка. Мажем с масло и поръсваме с орехи и канела, след което навиваме на руло, което усукваме - да се издължи малко, за да не стане много дебело. Режем парченца около 2 см, обръщаме нарязаните парченца и ги подреждаме в предварително намазана тава с мазнина на разстояние.
Оставяме на втасат и печем до готовност. След като изстинат, се сиропират с хладък сироп.