ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
1 зелена салата, 3 стръка пресен лук, 100 г пресни гъби, 4 с. л. белени слънчогледови семки, 1 връзка ситно нарязан пресен магданоз, 2 скилидки чесън, зехтин, лимонов сок, сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Слънчогледовите семки се запичат в сух тиган докато станат златисти. Салатата се нарязва на ситно или се накъсва. Загрява се малко зехтин, в него се запържва леко нарязаният на ситно чесън и се изважда. Накълцаните гъби се задушават в същия зехтин. Когато са готови се свалят от огъня.
Към тях се добавят магданозът, солта и лимоновият сок и сместа се оставя да изстине. В голяма купа се смесват зелената салата и лукът, нарязан на ситно.
Подправят се със сол, зехтин и лимонов сок, поставят се в салатиера, отгоре се слагат гъбите и се поръсват със слънчогледовите семки.