САМО В ПИК TV: Шеф Илиан Кустев от "Фермата" с тежка изповед: Докато се чудех как да спася бизнеса си, се оказа, че трябва да спасявам живота на майка си
Последвайте ни в Google News Showcase
Виртуозният кулинар Илиан Кустев бе сред най-колоритните участници в последния сезон на Фермата. Допреди да грабне брадвата и триона, за да гради редом с осналите участници стопанството край Железница, 44-годишният софиянец е готвил за световни политици от ранга на турския президент Реджеп Тайип Ергодн, Маргарет Тачър и Принц Чарлз, както и за звезди от шоубизнеса, като Брад Пит например.
Шеф Кустев влезе във формата с надеждата да спечелите 100-те хиляди лева, за да спаси ресторанта си в коронакризата. Но успя обаче да грабна чека, а и пандемията още повече задълбочи кризата. И докато бе насочил усилията си в спасяването на ресторантьорския си бизнес, съдбата му поднесе ново изпитание - наложи се да спасява живота на майка си.
"Майка ми е с рак на слюнчестата жлеза. В началото лекар й постави някаква странна диагноза - пареща уста. С течение на времето се получи оток. Отиде в болница, направиха й биопсия, но явно са вкарали кислород и подутината започна да расте бързо. Оказа се, че е рак...", изповяда се пред ПИК TV Кустев.
Спасението идва в лицето на д-р Константин Димов, шеф на отделението по лицево-челюстна хирургия в болница "Света Анна", на когото кулинарят е безкрайно благодарен.
"За съжаление здравната каса не покрива операцията. Докторът ми каза да си приготвя една сума, за да може да й спасим живота. Не ме е срам да кажа - фианансово съм доста зле, защото всичките си пари вложих в ресторанта - те са там, но не можеш да ги ползваш. Затова се принудих да моля приятелите си в социалните мрежи за набирането на нужните средства. Изключително съм благодарен на всички хора, които ми помогнаха и в същото време ме е срам. От приятели ме е срам да искам заем, в банките винаги съм светел "зелено", една стотинка съм нямам забавена никъде... Но това е животът - борба!", споделя още с нашия екип Кустев.
Цялата му изповед, спомените и тайните на "Фермата", обръща ли гръб окончателно на ресторантьорския бизнес и какви са новите му планове - вижте сега: