САМО В ПИК! Готвачът на Ники Михайлов и Мила Йовович оцеляха след бомбен взрив (СНИМКИ)
Боби Серафимов с роля в холивудски екшън, сготви патица на холивудската звезда
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Четвърта седмица из футболните среди се носят легенди за 5-степенното меню, с което Емил Костадинов почерпи гостите си по случай своя 50-годишен юбилей. Екзекуторът на Франция празнува на 12 август, като над 250 гости се черпиха с изискани ястия от сорта на сьомга с терияки сос, крехко телешко с трюфели върху картофено пюре и още вкусотии, приготвени от шеф Боян Серафимов.
Кулинарят се оказа с богата биография, в която е записано, че е бил личен готчав на доста популярни персони, сред които банкерът Левон Хампарцумян и вратаря на националния отбор Николай Михайлов, грижил се е за талиите на Алисия и Николета, както и на други поп фолк диви.
"Завършил съм готварство в ТОХ-а, но не мислех, но изобщо не бях настроен да го превръщам в своя професия. Дори подарих готварските престилки от техникума на един приятел, защото не мислех, че някога ще ми потрябват. На 16 започнах да работя като барман петъците и уикенда, за да изкарвам пари. Но чичо ми Тодор Манов, който дълги години беше в ресторантьорския бранш, ме прати в един известен столичен ресторант и там лека полека се запалих по кулинарията. В началото белех лук, но за седем години се издигнат до главен готвач", разказа Боян пред ПИК.
Срещнал Ники Михайлов за пръв път в същия този ресторант, в който вратарят отишъл да вечеря. Както се казва на народен език, Ники си облизал пръстите от поръчаните ястия и се поинтересувал кой е готвачът. Запознали се, допаднали си и Михайлов отправил на Боби предложение, което идва веднъж и не се отказва. "Попита ме дали искам да му стана личен готвач и да пътувам с него. Като спортист-професионалист той изключително много държи на храната. Заминахме с него за Сен Тропе, където изкарахме едно лято, след това се преместих и в Холандия с него за последния му сезон като вратар на "Твенте", разказва още Боби.
Родният кулинар и сръбския му колега Ненад Велкович готвят в комбина за специализирания канал "24 Kitchen"
И така запретнал ръкави в кухнята на вратаря, чийто хранителен режим дълги години изготвяше един от признаните специалисти в Европа - лекарят на Байерн (Мюнхен) и националния отбор на Германия д-р Мюлер-Волфарт. Режимът бил толкова прецизен, че Михайлов трябвало да приема определен брой калории преди обяд и определен брой - до следващия ден. За закуска, например, редовно предписвал на българския национал чия, но не с мляко или като подправка към друга храна, а накисната с вода. По този начин семената прочиствали чревната флора.
След като Серафимов последвал Николай не само в Холандия, но след нея и в Италия и Турция, където игра за Верона и Мерсин, самият вратар започнал да попива от тънкостите от кулинарията. "Особено по празниците, най-вече за Никулден, когато Ники имаше почивка, запретвахме ръкави двамата. Научи се да приготвя суши, козунаци, надобрява все повече", хвали футболиста Боян.
Ники и Боби в действие. Покрай Серафимов вратарят се научил да готви суши и козунак
В биографията си шеф Серафимов е записал участия в кулинарно предаване на тв канала "24 Kitchen" и дори роля в холивудска продукция с Мила Йовович - във филма "Сървайвър". В лентата Боби е в свои води - ролята му е на готвач в ресторант, в който актрисата от сръбски произход пристига на вечеря. "За сцената сготвих за Мила патица с френска преса, но тя така и не успя да я вкуси, тъй като лошите във филма взривиха ресторанта ни", разказва още готвачът на звездите.
Сцена от "Сървайвър" с участието на Мила Йовович. Боби в ролята на главен готвач сервира патица, преди ресторантът да бъде вдигнат във въздуха
Уменията на Боби в кухнята бързо се разнесли из светските среди и в момента Серафимов гали небцата с вкусотии на няколко родни олигарси, имената им обаче са конфиденциална информация.
В ресторанта на Серафимов в Бояна, "Grande", редовно се отбиват влиятелни персони от политическия елит и шоубизнеса заради авторските му ястия като скариди с ананас, кокосово мляко и кашу, скариди със сос от манго, лаврак със сос от скариди или салата със кимчи скариди и сусам.
Стилиян Петров не пропуска да се отбие при Боби, когато си е в България