САМО В ПИК И "Час Пик! Нова дрога подлуди България - народът шмърка като луд алкохол на прах!
Уискито се продава в жълти пакетчета, ромът - в сини, цената стига 500 лв.
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Българи гъзари шмъркат като луди алкохол на прах в най-култовите заведения у нас, разбра репортер на „Час пик”. Уиски в жълти пакетчета, ром в сини, бакарди в зелени… Цената им върви между 50 и 500 лева и се продава на черно, защото все още не са одобрени от здравните власти.
Напоследък за новите технологии и тяхното приложение в хранителната индустрия се говори много. Според мнозина навлизането на различни модерни методи при производството на храни и напитки със сигурност влошава тяхното качество и ги прави изкуствени. Без съмнение обаче някои от тях са много атрактивни – като пържола на топче или алкохол на прах…
Край на коктейлите
Алкохолът на прах е изобретен от екип американски учени и първо се появява в Аризона (САЩ). Т.нар. прахол (алкохол на прах) се предлага в пакетчета подобно на разтворими сокчета, които се слагат в чаша със студена вода. Обикновено сухият алкохол се изсипва в 15 мл.л. течност, за да се получи желаната напитка и се разбива добре. Вкусът му не се различава по нищо от обикновените напитки. Дори може да сложите лед или да го разредите със сода.
Цялата история и още интересни материали четете на Retro.bg