Бялата течност - с нишесте
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
С настъпването на летния сезон все повече се търси и консумира айрянът – напитка, позната по нашите земи от столетия. Но този млечен продукт, който се продава в цялата страна и консумацията му е голяма, се превърна в истинска златна мина за стотици мошеници.
Те трупат луди пари за сметка на милионите купувачи. Защото в Европейската общност само България произвежда айрян и по тази причина няма европейски изисквания как и от какво да се прави той. Нормално е хората под айрян да разбират кисело мляко, разредено с вода и сол. За съжаление, почти всички производители го правят по друг начин. Те вземат суха смес – в нея понякога има малко сухо мляко, но понякога – не. За кисело и дума не става. Добавят чешмяна вода, разбъркват добре, бутилират и хайде на пазара. Хем евтино, хем не се разваля бързо. За да получи менте айрянът плътна бяла консистенция, подобна на млякото, в сместа щедро се слагат и модифицирани нишестета.
Целият материал и още интересни материали четете на Retro.bg