BG EN

Само в ПИК! Топучени: 150 г колбас дневно = рак на панкреаса! Проф. Мермерски: Луканка и суджук не близвам!

Бомба

Само в ПИК! Топучени: 150 г колбас дневно = рак на панкреаса! Проф. Мермерски: Луканка и суджук не близвам!

159098
на 13.02.2014
Само в ПИК! Топучени: 150 г колбас дневно = рак на панкреаса! Проф. Мермерски: Луканка и суджук не близвам!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Прясна новина от Швеция, публикувана в „Дейли Мейл”, хвърли в паника света – консумацията на преработено като салами, наденички и кремвирши месо, причинява рак на панкреаса.

препоръчано

Заболяването е изключително коварно и ранното му откриване е рядко. Защото симтомите са трудно разбираеми дори за опитните лекари-онколози. Най-често пациентът усеща болки в гърба, оплаква се от загуба на апетит и започва да слабее. Когато медиците уточнят диагнозата, вече е късно за лечение. Затова и процентът на оцелелите от рак на панкреаса е много малък.

 Ето какво съобщиха шведските изследователи –шансовете да заболее човек от смъртоносната болест се увеличават с невероятните 20%, ако той яде дори по една малка наденичка на ден. Или пък предпочита почти всеки ден да си хапва около 50 г преработено като колбас месо - не повече от няколко парченца бекон, шунка, сух или друг салам. Ако апетитът му е по-голям и си позволява 100 г колбаси дневно, направо е загубен, според шведските доктори. Защото вероятността да се прояви болестта скача на 38%, в случай че саламите и наденичките тежат около 150 г – на 57%.

Цифрите са чудовищо големи, но учените се кълнят, че са верни. По повод резултатите от тяхното проучване, британски лекари веднага съобщиха, че всяка година в Англия заболяват от неизлечимия рак на панкреаса поне 8000 души. Затова препоръчват на хората да ядат не повече от 500 г седмично сухи и други колбаси. И това ограничение да се превърне в закон най-вече за мъжете, защото жените по-рядко попадат под ударите на споменатата болест.

Само преди месец и учени от Харвард оповестиха официално, че 50 г наденицата на ден увеличава опасността и от диабет. Те са открили, че не само месото в нея, но подправките и изкуствените добавки, силно допринасят за развитието на ракови клетки.

Веднага след съобщението на специалистите от Харвард, „Ройтерс” излезе с друга новина – жените, които консумират по-големи количества преработено месо във вид на различни салами и кремвирши, са изложени на повешен риск от рак на яйчниците. Авторитетната агенция се позова на резултатите от изследването на екип от австралийски учени. Авторите му работят в Института за медицински изследвания в Бризбейн. Те са изследвали 2000 жени с рак на яйчниците и близо 2200 здрави жени. Установили са, че седмично дамите с рак на яйчниците са консумирали 4 пъти повече колбаси. Още: жените, които ядат 4 пъти повече риба и пилешко месо седмично са изложени на 24 процента по-малък риск да заболеят от рак на яйчниците.

Естествено възниква въпросът защо през последните месеци представителите на модерната наука така яростно анатемосахаапетитните колбаси? Отговорът е прост – въпреки натиска от страна на техните производители и апелите, подплатени с рушфети, да не се разгласяват тайни от „кухнята” на фирмите им, човечеството беше информирано за убийствените съставки в колбасите.

Да вземем българските. Контролът върху производството на шпеков салам, пастети, кремвирши, кърначета е напълно занижен. Причината е ,че повечето месопреработвателни предприятия са мафиотски и безнаказано бълват некачествена и опасна продукция.

За никого не е новина, че кремвиршите ни са направени от рога и копита. Опасните Е-та – с номера от 200 до 290 са чиста проба консерванти. Има закон ,според който в готовата кайма, например , не може да се слага соя, консерванти и други добавки. Този закон е гласуван от Европарламента и трябва да се спазва от всички страни, членки на ЕС, включително и България. Но да сте видели кайма в нашите магазини, която да не е розова като от току-що заклано прасе? Няма. Защото е пълна с отровна боя, причиняваща рак. За другите й съставки – да не говорим. Саламите и надениците ни бъкат от соеви гранули, свински кожи и говежди кости, алгинатна смес, вместо сланина, овкусители и нитратна смес – иначе няма да могат да се ядат!

Единствената мръвка в тях са остатъци върху животински кости, които се изстъргват със специална машина. Според Тихомир Стефанов, който работи 25 години в месопреработвателен цех, над 60% от съдържанието на саламите ни е сланина, около 30% е соята. Останалото са консерванти и оцветители. В кремвиршите се слага паста от разпенена сланина, дълбоко замразени вътрешности, пилешки пера, шийки, крака и кожи и... забранени канцерогенни оцветители, аромати, евтини соеви продукти. Те са внос от Аржентина, Бразилия и Канада, съобщиха специалисти от бранша.

Съвсем конкретно - оцветителите се смятат за едни от най-опасните хранителни добавки. Първоначално те са правени от растителни екстракти, плодове или животински продукти. Но през 1856 г. Уилям Перкин открил първия синтетичен оцветител. Най-напред той се използвал само в текстилната индустрия, но после и в храните. Така през 1900 г. в хранителната индустрия на САЩ вече се влагали 80 синтетични бои, които тогава се добивали от въглищен катран. 37 години по-късно били направени изследвания и се оказало, че багрилата, получени на основата на бензидин и неговите производни, причиняват рак.

Днес вече е доказано, че част от оцветителите, които се използват и в колбасите, предизвикват кожни обриви, астма, алергии, екземи, а някои са канцерогенни. Дори натуралните не са безопасни – яркочервеният Е120, например, е извлечен от стрити насекоми и прави децата хиперактивни. Между особено вредни оцветители са Е102 – тартазин (жълто № 5), Е110 – сънсет жълто (жълто № 6),  Е123 – амарант (червено № 2), Е122 и Е124 понсо 4R(червено № 4) и Е127 – еритрозин (червено № 3). Тартазинът води до тумори на щитовидната жлеза. Той е забранен за употреба в Норвегия и Австралия. Сънсет жълто пък предизвиква тумори на бъбреците. Забранен е в Норвегия. Ето този коктейл от химикали, който с доверие и напълно доброволно всички ние поглъщаме с колбасите всеки ден, е причината за най-страшното заболяване - рак.

 Спец №1 по здравословно хранене проф. Христо Мермерски:

 Луканка и суджук не близвам!

 Навремето изяждах по 2 шницела и 3 кебапчета наведнъж. Но ако бях продължил така, отдавна да съм на оня свят. Сега ям само пилешко, колбаси не близвам. Истината е, че при консумацията на луканка или суджук, произведенени преди 1-2 месеца, в организма на човека се образуват веществата нитрозамини. Доказано е, че те имат силно раково действие.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК