ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Галя Матеева, Плевен
Необходими продукти:
500 г смляно месо
2 глави кромид лук
3 марули
3 с.л. масло
1 връзка магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
От марулите отделяме листата и ги измиваме. Пускаме ги във вряща вода за 1-2 минути. Изваждаме ги, обливаме ги със студена вода и ги изцеждаме.
Настъргваме лука на ситното ренде, объркваме го със ситно нарязания магданоз, смляното месо и подправките. С помощта на лъжица слагаме от каймата върху едно листо и завиваме като сарма. Така до изчерпваме на количествата.
Подреждаме една до друга сармите в намазнена тава. Заливаме ги с разтопеното масло и 1 ч.ч. топла вода. Покриваме с фолио и печем около 1 час в умерена фурна.