ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Теодора Стоилова, Ямбол Необходими продукти: 1200 г пилешко филе 1 кг лук 1 кг пресни гъби 600 г шунка 500 г печени чушки 600 г домати 300 г лимон 1 кг наденичка - тънка 200 г брашно 200 г прясно масло За соса: 100 г масло 6 с.л. брашно пикантина черен пипер сол Начин на приготвяне: Пилешкото филе се оформя на карета. Изпържва се в мазнина. Отделно се изпържват гъбите, лукът и шунката. Наденичките се изпичат на скара. Приготвя се печен сос. Продуктите се нареждат в сача. Залива се със соса, оставят се да заврят на котлона. Наденичката се поставя отгоре върху продуктите. Украсява се с лимон, магданоз и моркови. Соса се приготвя, като се запържват 100 г масло и 6 с.л. брашно, слагат се пикантина, черен пипер, сол.