ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Много от нас свързват свинската мас или с арахични методи за лечение, или за използването ѝ в кулинарията за приготвянето на различни традиционни ястия. Но все пак можете да й се доверите за много различни потреби, само трябва да използвате домашна, преварена, която е бяла на цвят, има пухкавост и почти няма мирис. Това масло е по-полезно от зехтина - ето защо трябва да го включите в менюто си Свинската мас в народната медицина Баба ми е казала, че свинската мас гони болестите надалеч Свинската мас е известна със своите многобройни ползи още от времената на нашите баби и дядовци.
И до ден днешен можете да срещнете случаи, в които майки използват маста, като крем против подсичане при бебенцата, но трябва да се внимава с тази ѝ функция през лятото, тъй като тя има загряващ ефект и да доведе до спарване и прегряване в нежните им гънки.
Тя също крие рискове от алергии и изриване, особено при някои хора, които имат непоносимост към нея. Би могла също да се приложи като средство против кожни проблеми, като екземи, обриви, лющене на кожата и т.н. и дори да спомогне лечението на изгаряния или порязвания без да се превързва кожата, след като е намазана. Може да бъде използвана и при болки в ставите, както и при мускулни болки, изкълчвания, измръзване.
Свинската мас като козметичен продукт
Тя е подходяща алтернатива за превенция на поява на стрии и по този начин много бременни жени или такива със суха и не достатъчно еластична кожа, се доверяват на нея, вместо на други козметични продукти.
Използвайте свинска мас и излекувайте болката в ставите!
Има много причини поради които може да се появи болка в ставите и това далеч не е само напредването на възрастта. Свинската мас може да е съставка на много маски за лице или коса, тъй като подхранва и омекотява кожата и косата.
Свинска мас в кулинарията
В много тестени изделия тя е предпочитан продукт, защото носи неповторим и специфичен аромат, както и по-хубави вкус и вид. С нея обаче не трябва да се прекалява, защото е тежка за преработване храна, която може да навреди сериозно на стомаха и черния ви дроб.


