ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
500-600 г свинско филе, 300-400 г пилешко филе, 2 кренвирша, 50 г царевица, 2 кисели краставички, 1сварен морков, 2 яйца, 150 г кашкавал, 200 г майонеза, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Оформете свинското месо като голяма пържола и я овкусете с подправките. Сложете я върху алуминиево фолио. Отгоре поръсете с царевицата, нарязаните краставички и сварения морков, накълцан на кубчета. Притиснете леко, за да се закрепят добре към месото. Отгоре покрийте с пилешко филе (също оформено като голяма пържола).
Върху пилешкото филе застелете кашкаваления блат, който се приготвя по следния начин: Разбийте яйцата, добавете майонезата, настъргания кашкавал, солта и пипера. Разбъркайте добре и изсипете върху хартия за печене, сложена на дъното на тава.
Печете 15-20 минути, извадете и охладете. Върху в средата на блата наредете кренвиршите (по дължина). Завийте стегнато руло, намажете го с олио и го сложете в тавата. Сипете 2 ч.ч вода и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса до готовност.
Малко преди да извадите рулото от фурната, махнете фолиото – за да се запече и придобие хубав загар. Оставете изваденото руло малко да се охлади и го нарежете на филийки. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.