ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ивелина Петкова, с. Нова Черна
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 кг гърди или по-мазно месо
150 мл олио или 2/3 ч.ч. свинска мас
7 – 8 черни пиперчета
1 глава лук
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
1 люта чушчица
Начин на приготвяне:
Месото нарязваме на кубчета и запържваме в мазнина. Добавяме нарязания на ситно лук, доматено пюре и червен пипер, и малко вода. Задушаваме до омекване на лука. Зелето измиваме под течаща вода и нарязвам на ситно. Задушаваме в останалата мазнина, като разбъркваме от време на време. Когато поомекне слагаме черен пипер, дафинов лис, чесън и по желание – люта чушка.
В тава изсипваме месото, отгоре зелето и печем в загрята фурна, докато остане на мазнина.